Jessica Groenewegen Podcast management flawless podcasting nederland

Start je podcast niet zonder een helder concept

Je hebt al een tijdje een podcast wens en je hebt de knoop doorgehakt. Je gaat hem nu eindelijk starten! Ontzettend gaaf, tof, mooi en leuk! Maar voor je de opnames inschiet en gaat knutselen aan een coverart, wil ik je een belangrijk advies geven: begin bij het begin en ga eens zitten voor het ontwikkelen van het concept van je podcast.

Door na te denken over het concept van jouw podcast maak je jouw droom (het beginnen van die eigen podcast) concreet en geef je de podcast invulling. Je maakt concreet hoe jouw podcast eruit gaat zien, in de breedste zin van het woord. 

Je stelt jezelf vragen waarmee je helder krijgt wat jouw doel is van de podcast en hoe jij de luisteraar ermee waarde kunt bieden:

🎧️ Wat moet jouw podcast doen met je luisteraars? 
🎧️ Wat moet hij voor jou persoonlijk doen? 
🎧️ Waar wil je het over hebben? 
🎧️ Hoe gaat de podcast eruit zien? 
🎧️ Wat is de missie van je podcast? 
🎧️ Hoe vaak, hoe lang?
🎧️ Solo of interviews?

Enzovoorts…

Waarom is dat zo belangrijk dan? Wanneer je het concept van jouw podcast invult, geeft dat direct een basis die je houvast geeft tijdens het realiseren van de podcast en het maken van de afleveringen. Je bouwt zo aan de fundering van je podcast met de kaders die je als succesvolle podcaster nodig hebt. 

Wanneer je goed nadenkt over onder andere de bovenstaande vragen zorg je voor een sterke blueprint waarmee je de luisteraar telkens weer kunt voorzien van waardevolle content. Een goed en helder concept helpt je de verwachtingen te managen, zowel voor jou als de luisteraar en met een helder en uitgedacht concept werk je sneller toe naar een succesvolle podcast.  

Ben je nog zoekende en heb je hulp nodig bij de conceptontwikkeling? Vanwege de onmisbaarheid van een goed concept is de ontwikkeling hiervan onderdeel van het Kickstart Lanceer pakket. Tijdens deze Kickstart zorgen we samen voor de lancering van jouw podcast binnen 2 weken, inclusief dus de conceptontwikkeling zodat ook jij die belangrijke blueprint van je podcast hebt om vanuit daar te groeien.

HIER lees je meer over de Kickstart Lancering of stuur HIER een bericht als je geen zin meer hebt om het starten van die podcast nog langer uit te stellen.

Contactformulier

Jessica Groenewegen Podcast management flawless podcasting nederland
Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Naam
E-mail